Boekhandels Vlaanderen viert Jeugdboekenmaand! In maart 2022 kan je in de lokale boekhandel de leukste, spannendste, grappigste en mooiste kinder- en jeugdboeken vinden waarin een held of schurk de hoofdrol speelt. Zoals onze vrienden bij Iedereen Leest stellen: “In maart 2022 is het thema voor Jeugdboekenmaand ‘Helden en schurken‘. We hebben het over dappere helden en bange helden, superhelden en huis-tuin-en-keukenhelden, helden met wapens en helden met woorden. Maar één ding staat vast: zonder held geen verhaal. En wat is een held zonder schurk? Zonder vijand, zonder pestkop, zonder spoken in zijn hoofd? Verhalen hebben hun helden en schurken nodig. ”

Welke boeken zijn onze absolute favorieten? Ontdek het in je boekhandel! Onze toegewijde boekhandelaren hebben voor jullie de mooiste boeken geselecteerd. Hieronder geven we je graag de selectie van onze favoriete boeken voor deze week:

De nacht van Ronke Jef Aerts Querido – L&M Books
De Nee hoorn Marc Uwe Kling Volt – L&M Books
Held op sokken Bette Westera Gottmer – L&M Books
Stoere sprookjes over superhelden Julia Bruce Volt – L&M Books
Ukkie Lu Fraser Querido – L&M Books

Je kan de boeken ook ontdekken bij VRT’s Lang Zullen We Lezen. Neem hier deel aan de quiz en maak kans op het winnen van de boeken!