Boekhandels Vlaanderen viert Jeugdboekenmaand! In maart 2022 kan je in de lokale boekhandel de leukste, spannendste, grappigste en mooiste kinder- en jeugdboeken vinden waarin een held of schurk de hoofdrol speelt. Zoals onze vrienden bij Iedereen Leest stellen: “In maart 2022 is het thema voor Jeugdboekenmaand ‘Helden en schurken‘. We hebben het over dappere helden en bange helden, superhelden en huis-tuin-en-keukenhelden, helden met wapens en helden met woorden. Maar één ding staat vast: zonder held geen verhaal. En wat is een held zonder schurk? Zonder vijand, zonder pestkop, zonder spoken in zijn hoofd? Verhalen hebben hun helden en schurken nodig. ”

Welke boeken zijn onze absolute favorieten? Ontdek het in je boekhandel! Onze toegewijde boekhandelaren hebben voor jullie de mooiste boeken geselecteerd. Hieronder geven we je graag de selectie van onze favoriete boeken voor deze week:

Lily Tom De Cock Pelckmans
Slim zijn is wel duizend dingen Davina Bell Pelckmans
Twee fonkelrode sterren in de blinkend witte sneeuw Davide Morosinotto Pelckmans
De tandenslager Ruth Verstraeten en Eva Mouton Standaard Uitgeverij
Lock Down Maren Stoffels Standaard Uitgeverij

Je kan de boeken ook ontdekken bij VRT’s Lang Zullen We Lezen. Neem hier deel aan de quiz en maak kans op het winnen van de boeken!